<  Ga terug

GoPro-lessen bij Tennisschool Koster

7 april 2018

Je weet vast al wel wat een GoPro is, maar voor alle duidelijkheid hier nog een korte beschrijving! Een GoPro is een compacte sportactiecamera die gebruikers in staat stelt allerlei acties vast te leggen. De camera wordt vaak gebruikt om te filmen tijdens extreme omstandigheden: hij kan namelijk tegen een stootje en is waterproof. Dit maakt het een populaire camera om te gebruiken bij winter- en watersporten, zoals (water) skieen en surfen.

Maar… ook bij tennis kan de camera uitstekend gebruikt worden! Tennisschool Koster is de eerste tennisschool  in de regio die met behulp van deze camera tennisbeelden zal vastleggen. Dit betekent dat jouw fantastische slagen, zoals die snoeiharde ace of die geweldige dropshot, vastgelegd worden en eenvoudig te delen zijn met vrienden. Maar belangrijker: jouw tennistechniek wordt in beeld gebracht. De beelden kunnen geanalyseerd worden om te zien waar jouw techniek te verbeteren is. Daarnaast is het gaaf om te zien hoe jij tijdens het tennissen beweegt.

Hoe gaat het dan in z’n werk?

Gedurende het eerste half uur speel je tegen een ballen kanon, waarbij er rondom de baan 360 graden opnames worden gemaakt van je slagen en bewegingen. Gedurende het tweede deel van de les analyseren we gezamenlijk het beeldmateriaal, om vervolgens een verbeterde techniek aan te leren en toe te passen. Doordat je nu ook met eigen ogen kunt zien wat er nog schort aan je techniek, kan deze effectiever dan met de gebruikelijke training worden verbeterd! Je krijgt natuurlijk ook zelf de GoPro op je hoofd geplaatst, zodat er een echte ‘First Person’ video gemaakt wordt. Deze kun je aan je vrienden en familie laten zien of delen op Facebook!

Geinteresseerd? Wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.  Op=op!

Voor een GoPro les betaal je tijdelijk geen 75,- euro maar slechts 59,- euro. Dit is een priveles, zodat jouw techniek en de verbetering hiervan echt centraal staat.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met de tennisschool.