Op enthousiaste en positieve wijze weet Robert alle aspecten van het tennis en padel spel over te brengen. Hij heeft oog voor zijn leerlingen en stimuleert ieder om op zijn eigen niveau het beste eruit te halen. Zijn lessen zijn actief en kenmerken zich door een ruime variatie in oefeningen. Deze manier van lesgeven wordt door leerlingen zeer gewaardeerd!

Pas op z’n 12de is Robert begonnen met tennissen en heeft zich toen in korte tijd tot categorie 3 speler weten te spelen. In 1998 en 1999 heeft hij zelfs even in Amerika getraind bij Nick Bollettieri (coach van o.a. Andre Agassi en Serena Williams). Het sociale aspect van lesgeven en coachen trok hem meer dan zelf spelen daarom is hij op zijn 19e begonnen met lesgeven voor verschillende tennisscholen.

Gedreven door de wil om met zijn eigen visie op het lesgeven te kunnen werken is Robert in 2004 zijn eigen tennisschool begonnen. Robert beschikt over de KNLTB A en B licentie en de KNLTB Padel A licentie. Daarnaast blijft hij zich doorlopend bijscholen en de ontwikkelingen op het gebied van tennis en padel in de gaten houden. Is hij meermalen in Engeland geweest om de lesmethode van Brad Langevad eigen te maken en verdiept hij zich in technische vernieuwingen die kunnen helpen de lessen te verrijken. Tevens kan er met behulp van het Silicon Coach programma een videoanalyse worden gemaakt om je techniek te verbeteren.