2e EDITIE SPORTSPEELTUIN VOL ENTHOUSIAST SPORTENDE KINDEREN 

Kerkrade, 2 september 2021
Door: Kyra Fens & Mariska Koster

SAMEN IETS DOEN IS HET LEUKSTE DAT ER IS!

En als je dan ook nog samen kunt sporten dan ben je niet alleen gezellig maar ook nog gezond bezig! Zo vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar, is het natuurlijk een mooi moment je ook te oriënteren op sportief vlak. Tenniscentrum Koster te Kerkrade organiseerde daarom op 31 augustus en 1 september de tweede editie van hun Sportspeeltuin. Het idee achter dit evenement is om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Hiervoor werd het tenniscentrum aan de Tunnelweg voor 2 dagen omgetoverd in een heuse Sportspeeltuin. Diverse sportclubs uit de regio konden gezamenlijk op deze twee middagen hun sport vertegenwoordigen.

Van hockey tot handbal, van voetbal tot kickboksen en van tennis tot het gebruik van de interactieve MultiBall beweegmuur: er was plek voor totaal 64 kinderen per middag die 8 verschillende sporten mochten uitproberen. Het enthousiasme spatte van de jonge deelnemers af: sommigen zijn zelfs de 2e dag teruggekomen voor meer sportplezier. De groepjes werden deskundig begeleid door de trainers van de verschillende sportclubs en zo konden de kinderen op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met de diverse sporten. Natuurlijk werd er ook een pauze ingelast met een drankje, watermeloen en een koekje, waarna de kinderen vol nieuwe energie door konden met de laatste 4 ronden.

“Het leukste was dat we dat we zomaar een partijtje mochten spelen!” en “Wow! Dat kickboksen is echt cool, ik mocht zo maar tegen zo’n ding schoppen!”, “Hockey is wel leuk. Maar ook best lastig…”, “Dat ballenkanon was echt super vet!”, waren zo maar wat van de reacties van de kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 tijdens de middag. Iedereen kreeg een Goodiebag mee met daarin onder meer alle informatie van de deelnemende clubs. Een ijsje na afloop zorgde voor wat verkoeling want van zoveel sporten krijg je het echt warm!

Wil je volgend jaar jouw club vertegenwoordigen bij de nieuwe editie van de sportspeeltuin? En ook de kans krijgen om kinderen kennis te laten maken met jouw sport? Neem dan contact op met Mariska of Robert Koster en vraag naar de mogelijkheden of meld je vast aan via info@tenniscentrumkoster.nl of bel 045-2002252. Meer informatie wil over tennislessen of de mogelijkheden voor een kinderfeestje op de MultiBall beweegmuur of check de website tenniscentrumkoster.nl.

SPORTSPEELTUIN IN DE MEDIA

 

Omroep Landgraaf heeft een kleine compilatie video gemaakt van de Sportspeeltuin, deze kun je hier bekijken

Welke sporten kon je doen?
Tijdens de 2e editie van de Sportspeeltuin kwamen o.a. de volgende sporten aan bod: bootcamp, golf, handbal, hockey, kickboksen, tennis, voetbal en MultiBall.

Wat is de sportspeeltuin?
Tijdens de sportspeeltuin volg je verschillende proeflessen van circa 20 minuten van diverse sportclubs uit de regio Parkstad. Aanmelden kan voor 1 van de 3 dagdelen waarin de kinderen in groepjes van maximaal 8 zullen rouleren om alle deelnemende sporten uit te proberen. De groepjes zullen zoveel mogelijk worden ingedeeld naar leeftijd, dit doen wij bewust zodat de trainers de oefeningen en instructie naar leeftijd van de deelnemers kunnen aanbieden. Tussendoor krijg je uiteraard wat te drinken en een lekkere snack. Na afloop mag je je stempelkaart inleveren voor een lekker ijsje. Als je vertrekt wordt je nog extra verwend met een leuke GoodyBag!

 

DE SPORTSPEELTUIN WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: