DE SPORTSPEELTUIN WAS 1 GROOT SPORTFESTIJN !!

Bijna 150 kids hebben dinsdag 18 en woensdag 19 augustus 2020 meegedaan aan de 1ste editie van de Sportspeeltuin. Aan alle blije en verhitte gezichten die we na afloop zagen vertrekken mogen we concluderen dat het evenement een succes is geweest. 

Alle 8 deelnemende sportclubs hebben zich van hun beste kant laten zien en de kinderen in 20 minuten laten genieten van hun sport. Aan alle sporten werd even enthousiast meegedaan en de pauze snacks gingen er goed in om de energie weer op peil te brengen voor de tweede helft van het programma. Na afloop even afkoelen met een ijsje en na ruim drie uur sporten ging iedereen met een goed gevulde GoodyBag op huis aan. We twijfelen er niet aan of alle kinderen hebben die avond heerlijk geslapen na zo'n sportieve dag! 

Welke sporten kon je doen?
Als je aan de sportspeeltuin meedoet dan komen de volgende sporten aan bod: basketbal, dansen, gymnastiek, hockey, honk- en softbal, kickboksen, tennis, voetbal en volleybal. Roda JC zal voor hun proeflessen gebruik maken van onze interactieve MultiBall beweegmuur, dat is voetballen en gamen tegelijk!

Omroep Landgraaf heeft een kleine compilatie video gemaakt van de Sportspeeltuin, deze kun je hier bekijken

DE SPORTSPEELTUIN DANKT HAAR SPONSOREN:

Wat is de sportspeeltuin?
Tijdens de sportspeeltuin volg je in totaal 9  proeflessen van 20 minuten van diverse sportclubs uit de regio Parkstad. Aanmelden kan voor 1 van de 4 dagdelen waarin de kinderen in groepjes van 6 zullen rouleren om alle deelnemende sporten uit te proberen. Aan de hand van een stempelkaart die je ontvangt bij aanvang kun je zien welke proeflessen je nog niet hebt gedaan.Tussendoor krijg je uiteraard wat te drinken en een lekkere snack. Na afloop mag je je stempelkaart inleveren voor een lekker ijsje. Als je vertrekt wordt je nog extra verwend met een leuke GoodyBag!
Iedereen mag meedoen, ook al beoefen je al een van de sporten.